Dags att fördjupa kunskapen med en god bok?

 

Vårt främsta tips för dig som vill veta mer om hundar av kamphundstyp blir naturligtvis Kamphundsboken. Men är du ute efter kunskap om hundar av mer allmän art - välj då gärna bland dessa:

 

Malm, Kerstin. Hunden, människan, relationen. Den första boken av tre i etolog Kerstin Malms oumbärliga bokserie, både för den enskilda hundägaren och i utbildningssammanhang. Boken beskriver på ett klart sätt hundens mentalitet och hur vi människor påverkar den. De andra två böckerna behandlar rädsla och aggression hos hundar och böckerna fyller en klar plats i bokhyllan hos den hundintresserade!

 

Bodfäldt, Eva. Kontaktkontraktet. "En bra kontakt och en följsam hund är målet för de flesta hundägare. Hunden ska varalyhördoch uppmärksam och inte dra iväg på egna upptåg utan att först be om lov. Så långt är de flestaöverens. Men hur når man egentligen dit?" Så inleder Eva Kontaktkontraktet. Läs och inspireras!

 

Meech, David. Volwes. David Meech är en av världens främsta vargforskare och har ägnat sitt liv åt att studera vilt levande varg. Hans resultat slår hål på de flesta av myter kring vargar och deras dominanshierarkier.

 

Coppinger, Ray. Dogs. Som en av få forskare på förvildade tamhundar och urhundar, lägger Coppinger fram sina häpnadsväckande teorier och resultat om tamhundens ursprung och arvet från vargen. Finns nu även på svenska!

Eaton, Barry. Dominans och ledarskap, fakta eller fantasi? Ett fantastiskt litet häfte som med vetenskapligt förankrade argument slår hål på alla myter kring just dominans och ledarskap, två vanliga men missbrukade begrepp.

 

Rugaas, Turid. I samspråk med hunden, lugnande signaler. En klassiker som på ett lättfattat sätt klargör betydelsen av aggressionsdämpande signaler - signaler som rätt använda kan revolutionera din kommunikation med din hund.