Fredrik Granqvist

Jag heter Fredrik Granqvist. Hela mitt liv har jag varit kring hundar. Min mamma har sedan jag var liten varit uppfödare och jag spenderade en hel del tid i valplådan innan jag själv kunde gå. Att min mamma har fött upp hundar har byggt upp ett stort och gediget hundintresse.
Min första egna hund fick jag när jag var 15år. Det var en finsk lapphund vid namn Mico. Han var stor och inte rastypisk och skulle säljas på grund av att han inte skulle gå i avel. Men jag ville ha honom kvar och det fick jag. Från den dagen var han med mig överallt! 
Idag slår mitt hjärta extra mycket för fysisk aktivering, ett intresse som blommade upp när jag jag skaffade Paco, en american staffordshire terrier, för 16 år sedan. En rejäl kille som verkligen behövde få jobba för att må bra! Jag började träna weightpull (WP) med honom när han var dryga året. Sedan kom min fantastiska Sasha till mig - en liten kamphundsmix. Hon har genomfört många bra weightpulltävlingar och fått några fina placeringar. När Sasha var 2 1/2 år, blev jag erbjuden en fantastisk tik - Inca - av rasen american bully. Hon har placerat sig på pallplats under hela 4 säsonger.  2019 var verkligen vår säsong då vi tog SM GULD i weightpull (-30 kg)! 
Jag har tränat weightpull sedan 2005, tävlat sedan 2009 och aktivt tränat weightpullekipage sedan 2011. Genom WP-tävlingarna lärde jag känna Irene  i början av 00-talet och därefter Johan. Jag kom till Hundläroverket 2015 och började då praktisera under alla kurser och träningar. Därefter har jag varit assisterande hundtränare under flertalet kurser. 

Utbildningar:
Praktiserat på Hundläroverket 2015-2017