Privatträning/beteendeutredning

Vill du komma igång med valpens träning innan valpkursen börjar? Eller har du svårt att boka upp dig för en kurs i grupp en speciell veckodag? Då är privatträning det bästa alternativet! Vi bokar in teori, praktik eller båda delar, och lägger upp träningen så att det passar dig och din hund. Välj mellan enskilda tider, halv eller hel termin med lektion varannan vecka, eller heldagsträning. Det som passar dig bäst, helt enkelt!

Beteendeutredning
När en hund utvecklar ett problembeteende krävs det ofta många förändringar i hundens vardag för att komma till rätta med problemet. I varje enskilt fall måste vi se till hundens hela livssituation och dess relation till ägaren.
Vi jobbar efter en holistisk syn på hunden, där vi aldrig enbart behandlar de symptom hunden uppvisar, utan försöker se till helheten där även du som hundägare ingår. Det innebär i praktiken att en hund som uppvisar t ex återkommande rädsla eller aggressivitet ofta har en bakomliggande orsak vilken ger dessa symptom. Genom att komma åt och eliminera denna (smärta, stress etc.) kan man tillsammans med träning ge hunden ett bättre liv tillsammans med sin människa.
Helhetssynen är viktig då behandling eller träning enbart av symptom inte ger ett hållbart resultat utan i värsta fall kan ge en försämring av hundens tillstånd eller omriktande av beteendet. Vi arbetar tätt tillsammans med veterinär samt andra yrkesprofesionella för att tillsammans ge er de bästa förutsättningarna. Självklart med moderna och för hunden positiva metoder! 

Tidsåtgång
Kortaste rekommenderade tid för första besök är 1,5 h (kortare pass kan vid behov bokas in vid återbesök).

Förberedelser
För att göra det bästa av din privatlektion är det bra om du förbereder dig och din hund. Du kommer behöva gott mjukt godis till din hund, en filt till hunden att vila på, gärna något ben eller liknande att tugga på samt en bitvänlig leksak i snöre/rep. Mycket träning underlättas om du redan då vi ses första gången har tränat in en belöningssignal samt förberedande övningar - info om detta ges efter bokning.
Löptikar är tillåtna med byxa på inomhus. Meddela om din tik löper!

Betalning
OBSERVERA att vid bokning via kalendern nedan är betalning endast tillgänglig via Payson (faktura, kort eller delbetalning). Kontakta oss om du behöver betala via swish.
Du är också välkommen att boka in Träning på distans om du inte kan eller inte vill åka till oss.