Weightpull, grundkurs

Pris:
2 700 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1889925
Typ:
WPkurs, start sö 6/9 kl 14
Inga platser kvar/slutsåld
Tävlingsformen weightpull är hundsportens ultimata styrkemätning! Här samlas hundar av olika hundtyper för att mäta sina krafter genom att dra vikter lastade på en vagn. Den vinnande hunden uppvisar - kanske tvärtemot vad man tror - i första hand en okuvlig vilja, men givetvis i kombination med en fulländad fysisk insats. Allt dessutom i ett perfekt samarbete med sin tvåbening.

Är du nyfiken och vill lära dig mer om weightpull? Har du redan nu ett intresse för att tävla inom sporten? Då erbjuder vi dig den perfekta kursen! Under teoripass går vi igenom allt från sportens historia och regelverk till hundens individuella mentalitet och hur den bör påverka val av träningsmetod. Under praktisk träning allt ifrån operanta träningsmetoder och belöningsutveckling till vagnsträning för de ekipage som är redo under kursens senare del. Hos oss har vi en dirtbana av internationell klass att träna på!
Sele kan lånas ut för deltagare som saknar egen (dock beroende på hundens storlek). Egen träning krävs mellan lektionerna, dock finns möjlighet till träning hos oss inklusive lån av utrustning efter överenskommelse. Lägsta ålder för deltagande hund är 15 månader och känd HD/ED-status önskvärd. Vi rekommenderar även medlemskap i Svenska Weightpullklubben för att stödja sportens utveckling i Sverige.
Kurs med start helgtid omfattar 4 lektioner om 3 timmar, vardagkvällar 5 lektioner om 2 timmar vardera. Lektion ges varannan vecka om inget annat anges. Kursschema hittar du här. Går även att boka som privatträning. Prisexempel: 1 ekipage - 6 h - 4300 kr (4x1,5 h).
Instruktörer: Irene Westerholm och Johan Westerholm