Hanteringskurs, frivillig hantering

Pris:
2 700 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1965790
Typ:
Hanteringskurs, start sö 1/11 kl 14
Inga platser kvar/slutsåld
Hantering kan vara oerhört skrämmande - kloklippningen helt otänkbar och den årliga vaccinationen en skräckupplevelse för alla parter. Men precis som med det mesta är även hanteringen något som går att träna. Och det är fullt möjligt och genomförbart att få den vettskrämda vovven att välja och att uppskatta omvårdnaden!

Nyckeln heter valmöjlighet och kontroll - här tränar vi med vetskapen om att valmöjlighet för hunden ger en känsla av kontroll, vilket i sin tur ger grunden till trygghet. Vi tränar på övningar som "the bucket game", haka-i-hand, att få hunden att vilja kasta sig på rygg, att vilja bära munkorg och en del annat som fyller funktion inte bara i hanteringssammanhang.
Till lektionerna kommer du behöva gott mjukt godis till din hund, en filt att vila på, gärna något ben eller liknande att tugga på samt en bitvänlig leksak. Har du tidigare tränat med klicker har du nytta av den under kursen. Undvik flexikoppel. Din hund skall under kurs alltid vara kopplad. Löptikar är tillåtna med trosor på inomhus, och får hålla till i utkanten av planen. Meddela mig om din tik löper!
Schema: Kursen med start helgtid omfattar 4 lektioner om 3 timmar, vardagkvällar 5 lektioner om 2 timmar vardera. Lektion ges varannan vecka om inget annat anges. Kursschema hittar du här. Kursen går även att boka som privatträning. Prisexempel: 1 ekipage - 4 x 1,5 h - 4300 kr.