KAMPHUNDskurs

Pris:
2 700 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1965849
Antal:

Vad gör man på en KAMPHUNDSkurs..? Namnet på denna populära helgkurs väcker ofta funderingar. Svaret är enkelt: Man lär sig om sin hund, för sin hund, tillsammans med sin hund. Kursen är förståeligt nog populär och hålls även på HUNDraelvan i Sollefteå varje sensommar.
Att lära sin hund att fungera i samhället så att den inte orsakar omgivningen besvär, är en förutsättning för bra hundhållning. Att hunden mår bra många gånger en förutsättning för att kunna bete sig bra, och tillika en självklarthet att sträva efter. Har du dessutom en hund av kamphundstyp är samhällets krav så mycket högre. Kanske måste du som ägare till dessa hundar stå till svars för vad omgivningen betraktar som "mördarhund" och kanske otaliga gånger försvara ditt val av livskamrat. Men hur blev det nu såhär? Varför uppstod denna hysteri kring våra hundar?
Du kanske har märkt att din fantastiska hund är ett fenomen värt OS-medalj i koppelstretande. Eller att den ibland verkar ha aningens svårt att slappna av i nya miljöer. Eller att den är så totalt hängiven leken med kopplet att den glömt att det kan vara lönsamt att släppa? Kanske att den har börjat få lite svårt att vara avslappnad bland  andra hundar? Då har du hittat intensivkursen som faktiskt ger dig träning för att hjälpa er åt rätt håll! På kursschemat står både teori om bull & terrier-typens historia och praktisk träning i hur du hanterar dess olika egenskaper i olika vardagliga situationer.

Schema: Kursen omfattar 4 lektioner à 3 timmar. Kursen ges oftast som intensivkurs, schema hittar du här. Till lektionerna kommer du behöva gott mjukt godis till din hund, en filt att vila på, gärna något ben eller liknande att tugga på samt en bitvänlig leksak (gärna i 1,5 m långt rep). Undvik flexikoppel under kursen. Din hund skall under kurs alltid vara kopplad. Löptikar är tillåtna med trosor på inomhus, och får hålla till i utkanten av planen. Meddela oss om din tik löper!