Valpkurs

Pris:
2 700 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1965225

Ge din valp de bästa förutsättningarna med valpträning! Att träna valp är inte detsamma som att träna en vuxen hund - precis som barn har valpen mycket begränsad förmåga till det mesta och det är lätt att träna på fel saker... Under vår valpkurs lär du dig hur du på bästa sätt förbereder din valp inför vuxenlivet - vad du behöver fokusera på och hur. Ett måste för dig som inte tidigare haft valp eller för dig som inte haft valp på länge. Valptiden går fort - och för att ta tillvara på den viktiga tiden tränar vi gärna enskilt eller i små grupper så att du kan påbörja träningen i tid, innan valpen blivit för stor. Det innebär att du inte behöver invänta en kursstart utan träningen kan påbörjas så fort du fått hem din valp om du inte hittar en passande kursstart.
Ålder: Påbörja valpkursen så fort som möjligt! Lägsta ålder för gruppträning är 9 veckor, under förutsättning att din valp fått sin första vaccination mot parvovirus, HCC samt valpsjuka vid 7-8 v ålder och att dess mor varit fullt vaccinerad. Ett fullgott skydd mot dessa sjukdomar har inte valpen förrän 2-4 v efter den andra sprutan (ges vid 12 v ålder), vilket innebär att den innan dess inte ska träffa helt ovaccinerade hundar. Högsta lämpliga ålder vid kursstart är 4 månader. Mer om smittorisk kan du läsa på Statens Veterinärmedicinska Anstalts hemsida.

Förbered med gott mjukt godis i små bitar, leksak (gärna i ett 1,5 m långt rep) och en filt för din valp att ligga på. Använd inte helstryphalsband, antidragselar eller flexikoppel på din valp. Använd halsband eller sele som är behaglig för valpen.
Schema: Lektion vardagkvällar hålls varje vecka om inget annat anges. Se kurstillfällen här (öppnas i nytt fönster).

Prisexempel: Kurs i grupp - 5 tillfällen om 2 h - 2700 kr.  Enskild träning - 1 ekipage - 4 tillfällen om 1,5h - 4300 kr. Träningen bör kompletteras med Grundkurs.